Windows 10 е вероятно най-коментираният технологичен продукт в последните седмици и компанията вече потвърди, че премиерата на платформата ни очаква до края на лятото. Компанията планира да включи много интересна иновация в нея, която има потенциала да сложи край на паролите, които използваме в онлайн услугите и за отключване на устройствата си. Оказва се, че Windows 10 ще е базирана на новата биометрична система за автентикация на Microsoft, която се казва Windows Hello, предаде Gizmag.

 

Благодарeние на нея потребителите ще разполагат с опцията да използват пръстовите си отпечатъци или лицето си, за да активират началния екран на компютрите си. Включването на тази система ще позволи на водещите производители да оборудват новите си устройства с необходимите сензори, които да се възползват от тази функционалност. Мicrosoft потвърдиха също, че камерите на джаджите с Windows 10 ще използват специална инфрачервена технология, за да гарантират сигурността на потребителите си.

 

Passport е името на друг интересен продукт на компанията, който ще ви позволи веднага след като се логнете да можете да използвате биометричните си данни за други приложения или уеб сайтове. Ако те поддържат тази услуга дори няма да ви се налага да въвеждате своята парола, а можете направо да започнете да използвате своя акаунт. При всички положения можем да кажем, че сигурността се очертава като едно от най-сериозните предимства на Windows 10.