Forbes публикуваха официалните резултати от тазгодишната класация за най-богатите хора на планетата. Благодарение на тях разбираме, че Бил Гейтс за първи път от четири години насам заема първата позиция, тъй като благосъстоянието му през 2013г. се оценява на внушителните $76 млрд. което е с $9 млрд. повече от предходната година. Любопитна подробност е, че Гейтс е оглавявал класацията цели 15 пъти в последните две десетилетия, съобщава Cnet.

 

Мексиканският бизнесмен Карлос Слим е на второ място със $72 млрд., а в класацията са взети под внимание точно 1645 милиардера по цял свят. Марк Зукърбърг е отчел най-голямо увеличение на приходите си през последната година и вече притежава $28,5 млрд., което е с $15,2 млрд. повече от 2012г. Сред другите технологични лидери, които намират място в тази престижна класация са шефът на Oracle, Лари Елисън, който е на 5-то място, а също Лари Пейдж, Джеф Безос и Сергей Брин, които са съответно на 17, 18 и 19-та позиция.

 

Стив Балмър притежава благосъстояние от $19,3 млрд., докато Майкъл Дел е с $17,5 млрд и по този начин те заемат съответно 36-то и 48-мо място. Главният оператиравен директор на Facebook, Шерил Сандберг и вицепрезидента на компанията, Джеф Ротшил за първи път попадат в класацията на Forbes за най-богатите хора на планетата. Ще е интересно да проследим как ще се променят тези резултати през настоящата година и дали Бил Гейтс ще продължи да заема лидерската позиция.