Аudi вече споделиха амбициозните си планове бъдещите ѝ автомобили да се захранват от дизелово гориво, което е направено от въглероден диоксид и вода. Компанията вече произведе първата партида и сега разкриха детайли за още един интересен проект, над който работят нейните инженери. Audi се похвалиха, че са създали ново синтетично гориво, което наричат e-benzin и е направено от растения, предаде Gizmag.

 

Oсновният партньор на компанията в реализирането на този проект е френския бранд Global Bioenergies, които допринасят за него със собствените си уникални технологии. Нейните инженери вече създадоха газообразен изобутан от възобновяеми източници като захари, царевица и глюкоза, който е ключов за разработването на e-benzin. Финалният етап от процеса е пречистването на горивото в течно състояние, след като е изложено на голямо налягане, а крайния продукт е чист, 100-октанов бензин.

 

Audi ще проведат множество тестове с e-benzin, за да проверят в реални условия неговите възможности преди да започнат да го използват в автомобилите си. Ако всичко върви по план компанията смята, че могат „скоро“ да стартират производството му в огромни количества. Атрактивният проект на Audi е поредното доказателство, че модерните технологии и екологията могат да бъдат използвани, за да допринесат за навлизането на нови иновации в индустрията.