Докато всички фенове на Apple очакват с нетърпение премиерата на първия смарт часовник на компанията разбираме интересни детайли за бъдещите планове на технологичния гигант. Оказва се, че компанията вече разработва нов смартфон с името iPhone 6C, който ще е позициониран като наследник на iPhone 5C. Въпросният модел ще разполага с 4-инчов дисплей с неизвестна резолюция и ще бъде представен през втората половина на годината, предаде Digitimes.

 

Според данните Apple ще избере компанията Wistron за производството на новото си бюджетно предложение, което отново ще има пластмасов корпус. Неговата цена се очаква да е от порядъка на €350-€450, като това няма да е единствения модел на технологичния гигант, който ще видим през годината. Apple възнамеряват да изненадат потребителите си и с премиерата на още два смартфона от висок клас, а именно iPhone 6S и iPhone 6S Plus.

 

Двете устройства ще имат съответно 4.7 и 5.5-инчови дисплеи и ще се захранват от нова версия на A9 процесора на компанията. На този етап не разполагаме с данни за другите технически спецификации и цената, на която Apple смятат да ги продават на пазара. Ще е интересно да видим дали компанията ще запази стратегията си и ще реализира премиерата им през септември 2015г.