Постепенно Android 4.1 Jelly Bean OS започва да намира място във все повече устройства на пазара, които вече могат да се възползват от предимствата на платформата. Последните данни в интернет разкриват, че HTC вече е започнала да разпространява ъпдейта за своя смартфон One XL. Aктуализацията е достъпна първо на територията на Азия, но в кратки срокове ще е на разположение и в другите държави по цял свят, предаде geeky-gadgets.

 

Платформата може да бъде инсталирана под формата на ОТА ъпдейт, а за да сте сигурни дали е достъпна във вашия регион е необходимо да посетите менюто на устройството си. Ключовите характеристики на новия софтуер са свързани с гласовата услуга Google Now, по-добрата камера, обновения режим на нотификации и много по-бързата и скорост на работа. Оne XL e aтрактивен смартфон, който се отличава със своя 4,7-инчов Supe IPS LCD2 дисплей, който поддържа HD резолюция и е допълнен от Gorilla Glass покритие.

 

От компанията са включили двуядрен 1,5GHz процесор на Qualcomm и оперативна памет от 1GB, като вграденият капациет за съхранение на данни достига до 32GB. В задната част е разположена 8-мегапикселова камера с автофокус и LED светкавица, която записва Full HD видео с 30 кадъра в секунда. Смартфонът има дебелина от 8,9мм., a интеграцията на Jelly Bean OS несъмнено ще привлече по-голямо внимание към него сред потребителите.