Аmazon вече провеждат тестове с нова абонаментна услуга, която ще се казва Kindle Unlimited и се очаква да струва $9,99 на месец. Потребителите ще могат да получат срещу тази такса достъп до богата колекция от 600 хил. електронни книги, както и от няколко хиляди аудио книги. Данните за услугата се появиха в уеб сайта на Amazon, но след това бяха премахнати от страницата, предаде GigaOm.

 

Идеята на компанията е да улесни значително начина, по който си купуваме електронни книги, a Kindle Unlimited е разработена като конкурент на подобни предложения на Oyster и Scribd. Аmazon, обаче разполага с много повече съдържание от тях и това се очертава като най-сериозното преимущество на новата ѝ услуга. Припомняме ви, че в момента потребителите могат да четат безплатно по една книга на месец от Kindle Owners’ Lending Library.

 

Предстоящата услуга ще ни предостави много повече възможности и свобода при избора на заглавия и се очаква да е достъпна не само за устройствата на Amazon, но също за Android OS и iOS. Навлизането на компанията в тази пазарна ниша е интересно решение, което има потенциала да промени в нейна полза баланса на силите в този сегмент. Все още не знаем кога можем да очакваме официалната премиера на Kindle Unlimited, но вероятно скоро ще научим повече подробности за плановете на Amazon.