Amazon официално стартира своята нова абонамента програма, благодарение на която стугенти от цял свят могат да наемат електронни книги като спестяват до 80% от тяхната реална стойност. По този начин, чрез Kindle Textbook Rental потребителите ще могат да наемат преференциално различни заглавия, които да достъпни в Kindle Store. Електронните заглавия впоследствие могат да бъдат възпроизвеждани, чрез безплатните Kindle приложения на компанията, предаде techcrunch.

 

Данните посочват, че новата инициатива е насочена към потребителите на Mac, iOS, Android, Windows Phone, а също и Blackberry устройствата. От компанията са предвидили  още редица офлайн възможности за възпроизвеждане на изтегляното съдържание. Като потребителите ще могат да избират своя наемен период за срок, който варира между 30 и  360 дни.

 

От компанията наред с това подчертаха, че разширяват значително възможностите на своята Whispersync технология, чрез която студентите ще разполагат с достъп до анотациите и своите бележки, които са създавали в Amazon Cloud. Опция, която ще бъде на разположение, дори и след  като абонамента им за дадено заглавие вече е изтекъл.

 

Успоредно с това от компанията изчислиха, че новата услуга може да спести на потребителите до 80% стандартната абонаментна такса при 30-дневен период. Несъмнено това е интересна инициатива, чието развитие тепърва ще проследяваме. Въпреки това  Kindle Textbook Rental притежава солиден потенциал да привлече в максимална степен интереса на потребителите.