Динамичното ежедневие ни излага на постоянен достъп до многобройни околни звуци. Уведомление на смартфона, входящо обаждане, шума на околните автомобили, натискането на бутоните на клавиатурата в офиса постоянно ни обграждат.

Свързаните към интернет джаджи в умните домове също са източник на много повече шумове, отколкото вероятно се замисляте. Ако гледате видео на лаптопа или носите слушалки, докато сте вкъщи може да не чуете звънеца на входната врата, звука от сензорите за дим и др.

В този случай можете да се окажете изправени пред неочакван проблем и Google смятат, че имат умно решение, с което никога да не пропускате важните звуци около вас. Компанията е разработила функция с името Sound Notifications, която ще улесни ежедневието на хората, които имат известни затруднения със слуха.

Този инструмент е програмиран да използва вградените микрофони и сензорите на смартфоните, за да следи какво се случва в реално време, информира Engadget.

 

 

Oсновната цел на Sound Notifications е да привлече вниманието, ако сме забравили включена съдомиялната машина или при звук на течаща вода. Функцията е полезна при звуците на домашни любимци и ще следи всеки един уред в интелигентните думове.

Наличието на необичаен шум ще ви покаже уведомление на началния екран. Активирането на Sound Notifications ще става от Accessibility менюто на Android, като функцията ще работи още с WearOS часовниците. Кратките съобщения ще показват и описание на съответния звук, който сензорите са засекли в близост до вас.

Интеграцията с умни часовници ще позволи това да се случва и докато сте движите между различните стаи.

 

 

Oще от Digital:  Как да видим историята на нотификациите в устройство с Android