Samsung ще изострят конкуренцията в пазара на смартфони още от първите дни на новата година. Компанията вече потвърди, че изтегля премиерата на Galaxy S21 през януари. По този начин Samsung ще търсят още по-агресивно разширяване на присъствието си в сегмента на премиум смартфоните.

Вече знаем част от спецификациите, които ще отличават Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ и Galaxy S21 Ultra. Сега в интернет изтекоха още няколко снимки, разкриващи дизайна на флагманите, включително и техните камера модули. Прави впечатление, че смартфоните ще имат безрамкови екрани и селфи камери вградени в малък отвор в централната част на дисплея.

Представителите на Samsung Galaxy S21 гамата ще бъдат първите смартфони в света, които използват Qualcomm Snapdragon 875 процесора. Това е най-бързият мобилен чип на Qualcomm досега, който е създаден с 5nm ЕUV технология, което гарантира подобрения в скоростта и ниската консумация на енергия.

Новите устройства ще предложат и по-бърза 5G свързаност, спрямо настоящите премиум смартфони на Samsung.

 

 

Важно е да отбележим, че някои версии на Samsung Galaxy S21 ще се продават на пазара със Samsung Exynos 2100, което на свой ред са най-мощните процесори за смартфони на компанията досега. Бъдещите собственици ще разполагат с възможността да избират между най-разнообразната колекция от цветове, която се очаква да включва шест различни нюанса.

Изтеклите снимки разкриват визията на пет от конфигурациите. Дизайнерите на Samsung са се постарали да подобрят всеки един компонент от Samsung Galaxy S21. Това означава, че можем да очакваме по-добър дисплей, камери с по-висока резолюция, батерия с по-дълъг живот, по-мощни технологии за зареждане, усъвършенствани AI алгоритми и много др.

Едно от интересните подобрения ще е свързано със 120Hz дисплеите, които опресняват съдържанието на екрана два пъти в секундата, което е подходящо за гейминг. Samsung Galaxy S21 ще работят с One UI 3.1 интерфейса, който е базиран на Android 11. Остава да разберем каква ще е цената за европейския пазар.

 

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy S21 ще има смартфон камерата с най-добър оптичен зуум в индустрията