Китайският производител се превърна в единствената компания, която наруши двуполюсния модел на доминация в пазара на смартфони. В продължение на години Samsung и Apple бяха най-големите производители в този сегмент, но Huawei постепенно се утвърдиха като най-големия им конкурент. 

Търговските санкции на американското правителство срещу компанията също не успяха да попречат на амбициозните им планове, тъй като Huawei станаха най-големият производител на смартфони в света за второто тримесечие на 2020г. Това е впечатляващо постижение с оглед неравностойната ситуация, в която се намира китайския гигант.

Следващият важен елемент от стратегията на Huawei e свързан с премиерата на новите им смартфони от висок клас. Дългоочакваната серия Mate 40 ще включва четири различни модела, като един от най-интересните от тях е Huawei Mate 40 Pro.

Toзи смартфон отново попада в полезрението ни, като този път причината  e публикуването на нови изображения, които ни показват Huawei Mate 40 Pro в пълния му блясък, съобщава GizmoChina.

 

 

Благодарение на снимките разбираме, че Huawei Mate 40 Pro ще има премиум дизайн и извит от двете страни дисплей, който елегантно се слива в рамката. В горния ляв ъгъл има отвор за двете селфи камери, а на гърба е позициониран голям кръгъл модул с четири камери.

Въпреки ултратънките размери и "Waterfall" дисплея от компанията са открили как да добавят физически бутони за включване и регулиране на звука в дясната рамка на устройството. Припомняме ви, че Huawei Mate 30 Pro използва виртуални бутони за регулация на звука.

В долната част на корпуса е USB Type-C конектора за зареждане, както и високоговорителя, докато над дисплея са позиционирани IR сензор, както и допълнителен микрофон.

Очакванията са устройството да има 6.7-инчов екран и да се захранва от 5-нанометров процесор. Huawei Mate 40 Pro ще има перископска камера от ново поколение и ще работи с EMUI 11. Официалната премиера на смартфона ще е през октомври.

 

 

Oще от Digital: Eвропейската версия на Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro ще има процесор на MediaTek