Вече ви информирахме, че Huawei получиха временен лиценз за Android с продължителност от 90 дни. Това решение, обаче няма да реши проблемите на китайската компания. Търговските санкции наложени от САЩ оставят Huawei извън веригата за доставки на американските производители, сред които Intel, Broadcom и Qualcomm. На практика това означава, че китайския гигант няма как да представя смартфони, които имат достъп до Google Play и ъпдейтите за Android, но и не използва хардуер на гореизброените компании.

 

Huawei са принудени да понесат следващия голям удар, който е свързан с неправителствената организация SD Association, която проектира и стандартизира SD и microSD форматите. Последните данни на GizmoChina разкриват, че китайският производител вече не присъства в списъка с лицензирани компании, които могат да използват този стандарт. Изключването на Huawei означава, че новите им смартфони няма да могат да използват microSD карти и вероятно ще разчитат единствено на вградената памет.

 

Решението на SD Association е свързана с инструкциите на Министерството на търговията в САЩ, което забранява на Huawei да си партнира с американските компании и други производители на хардуер. Първоначалните очаквания са настоящите смартфони на китайския производител да продължат да работят с microSD картите, както досега. Ситуацията с новите устройства на Huawei, обаче ще бъде съвсем различна и е много вероятно да нямат изобщо microSD слотове.

 

Oще от DIgital: Huawei ще са готови с операционната система, която ще замести Android до края на 2019г.