Вижте още: Lenovo Mirage Solo с Daydream, Explorer и Star Wars: Jedi Challenges - Добавена и виртуална реалност

 

По време на провелият се неотдавна световен мобилен конгрес в Барселона, се състоя европейската премиера на новите модели лаптопи, ултрабук и хибриди на компанията Lenovo. Съвсем скоро предстои да ви запознаем с всеки един от тях в отделно видео ревю, а тук ще направим едно общо видео в което ще споделим първите си впечатление от машините и с какво те успяха да ни впечатлят като дизайн, иновации и технически параметри.

 

Никой не би предположил, че това са лаптопи

 

По традиция, от Lenovo Yoga семейството не може да се очакват обикновени лаптопи, -всичките тези тук са 2-в-1 хибриди и могат да се използват и като лаптоп, и като таблет или презентационна дъска. Yoga 730 предлага две разновидности – с 13” и 15” диагонал на дисплея. Като и двата са много леки – по-големият е с тегло по-ниско от 1900гр.

 

Lenovo Yoga 730 се предлага с два размера на дисплея - с 13” и 15” диагонал

 

Както виждате рамка около дисплеите им почти няма, а дизайнът на самите устройства е максимално изчистен и елегантен. Резолюцията на дисплеите е направо спираща дъха - UHD или иначе казано 3840x2560 пиксела. Това значи, че при по-малкият от двата 730 плътността на пикселите за 1” е съпоставима дори с тази на не лош смартфон при който дисплея е няколко пъти по-малък. Когато е с по-ниска резолюция (разбирайте FHD), батерията на лаптопа гарантира около 11 часа автономност.

 

Клавиатурата е с ергономична и удобна за работа форма

 

Smart асистентите свързваме основно със смартфоните, но Yoga 730 има не само един, а цели два - Cortana и Alexa в зависимост от региона за който е предназначен лаптопа. Всъщност смарт помощниците са основен акцент при Lenovo тази година, но малко по-късно ще ви разкажем за една много интересна джаджа.

 

Lenovo Yoga 530

Yoga 530 е само с 14” FHD дисплей, но пък като хардуер почти не отстъпва на 730 и има възможност за избор на CPU от 8-мата генерация Intel Core.

 

 

Единствено не може да се поръча с видео карта със самостоятелна памет NVIDIA GeForce GTX 1050, която е налична само за най-големият Yoga хибрид. За сметка на това обаче 530 върви в комплект с Lenovo Active Pen 2. Специален дигитален писец който разполага с 4096 нива на натиск и по този начин с него може не само да се пише с различни шрифтове, но дори и да се рисува като с истинска четка.

 

Също така профилът на хобрида е значително по-малък от този на предшественика му - 17.6мм.

 

Lenovo Miix 630

Lenovo Miix 630 пък е таблет с гъвкава докинг клавиатура който постига 20 часа автономност. Той е 12.3" FHD с процесор Qualcomm Snapdragon 835 MSM8998 който ни е добре познат от редица флагман смартфони.

 

 

Никой от тях обаче не може да се похвали с 8GB RAM и 256GB вградена памет, доколкото тук те са част от характеристиките на Miix 630.

 

Lenovo Smart Display

Това пък е един малко по-специфичен продукт който при всички случаи ще ви бъде интересно да видите докато го изпитваме. Да, в тази ефектна дървена кутия с асиметричен дизайн се крие помощничка с която можем да разговаряме и да я питаме за какви ли не неща. Нещо като Siri, Alexa, Cortana и Google Assistant при смартфоните, но в самостоятелно тяло което стои някъде из дома ви. Това Lenovo Smart Display и той е свързан към софтуера на Google Assistant.

 

 

Той се предлага в два размера - с 8" и с 10" дисплей, а в основата му стои Qualcomm Home Hub Platform която е базирана на Qualcomm SDA 624. Джаджата има самостоятелни Wi-Fi и Bluetooth модули като по този начин може както самостоятелно да ви открива отговори на зададени въпроси посредством Google, така и да приема и набира обаждания посредством връзка със смартфона ви, който единствено трябва да е на не повече от 5 метра разстояние.

 

 

В Lenovo Smart Display има вграден силен високоговорител който позволява да използвате джаджата и като мини аудио система. Просто кажете коя песен искате да чуете и вграденият Youtube плейър ще я стартира. В рамката е вградена и камера, така че без проблем могат да се провеждат и видео разговори. Цената на по-малкият от двата конкурента на Amazon Echo Show е около 320лв.

 

 

Премиерни са още хибридите от ThinkPad X1 серията в която наблюдаваме 3 разновидности с различни предназначения и технически параметри. Това са ThinkPad X1 Tablet, ThinkPad X1 Carbon (6th Gen) и ThinkPad X1 Yoga (3rd Gen). Интересното тепърва предстои, така че продължавайте да следите Digital.bg и ще видите във видео ревю всички най-нови технологични продукти, преди всички останали.