NVIDIA възнамеряват да направят значителна промяна в своята продуктова линия от графични процесори и също така смятат да реализират премиерата на нова серия чипове, които са базирани на архитектурата Pascal. Oт компанията ще ги покажат за първи път на специално събитие, което ще се проведе до края на годината, като те няма да включват буквата "M" в имената си, което досега бе индикация, че това е мобилна версия на даден процесор. Плановете на NVIDIA предвиждат GeForce GTX 1070 и GTX 1080 графични чипове за лаптопи, които ще са оптимизирани специално за техните размери и ще включват минимални промени, в сравнение с моделите за компютри, информира TechSpot. 

 

Най-сериозната от тях е свързана с по-ниската консумация на енергия, докато всички останали компоненти като ядра, контролери за памет и др. ще останат същите, като вече няма да има GTX 1070M и GTX 1080M версии на тези архитектури. Освен по-ниската консумация на енергия новите модели на NVIDIA ще позволят на лаптопите и особено на тези, които са фокусирани към геймърите да предложат производителност, която сме свикнали да очакваме от настолните компютри. В същото време премахването на буквата М oт имената им ще ѝ позволи да оптимизира производството им, но и да намали разходите за разработването им.

 

Според официалните данни NVIDIA ще започнат да използват тази стратегия в следващите няколко месеца, когато ще видим първите графични процесори с архитектурата Pascal за лаптопи. На този етап не знаем каква ще бъде тяхната цена, а също и кои други чипове за компютри ще бъдат оптимизирани за работа с лаптопите на пазара, но скоро вероятно ще разберем повече детайли за нейните планове. По този начин NVIDIA се надяват да предложат много повече възможности на своите потребители, но също да намалят производствените си разходи и да увеличат печалбата си, с което да се конкурират по-успешно с Intel в този сегмент.

 

Вижте NVIDIA ще направят геймърските лаптопи бързи колкото десктоп компютрите