Google eкспериментират с различни идеи как да улеснят интеграцията между смартфоните с Android и операционната система Chrome OS. По този начин компанията не само ще подобри работата между двете платформи, но и ще опита да накара повече хора да си купят хромбук. Следващата идея на компанията е да премахне напълно границата между мобилната платформа и десктоп операционната система. Разработчиците на Google вече са започнали тестове с няколко подобни функционалности.

 

Eдин от инструментите предлага възможност да споделяте телефонни номера между устройства с операционните системи. Копирането на номер в лаптоп с Chrome OS ще го прехвърли автоматично във Phone приложението на смартфоните с Android. Tова означава, че с едно кликване директно ще наберете номера и ще си спестите ценно време. Компанията също така иска да разшири обхвата на опцията за пароли на Wi-Fi мрежи и друга полезна информация, съобщава xda-developers. 

 

 

В момента този пакет от функционалности е достъпен за разработчиците с името "OneChrome", но не е изключено да претърпи промени. Интеграцията на подобни възможности със сигурност ще улесни работата на потребителите с устройствата, които работят с Chrome OS и Android. Представете си например ситуация, в която разполагате с опцията да копирате даден текст от смартфона и да го поставите на екрана на лаптопа или обратното. 

 

Oще от Digital: Операционната система Google Fuchsia ще работи с приложенията за Android