Потребителите, които използват активно WhatsApp за комуникация вероятно са забелязали, че архивите от разговори и мултимедия в приложението могат да бъдат с доста големи размери. Ако върнете устройството към фабрични настройки или купите нов смартфон може да се наложи да изтеглите стотици мегабайти и дори гигабайти данни, за да възстановите своите разговори. 

Колкото повече използвате WhatsApp толкова по-голямо пространство на смартфона изисква приложението. Разработчиците искат да подобрят изживяването на милионите потребители, които всеки ден използват профилите си за комуникация и са създали няколко допълнителни инструмента, с които да управлявате паметта, която изисква WhatsApp. 

Aктуализацията предоставя удобен начин да поддържате приложението достатъчно динамично и интерактивно, но и да изтриете ненужно количество информация на вашето устройство. Данни на WABetaInfo разкриват, че скоро ще бъде интегриран нов интерфейса на секцията за управление на паметта. В момента се провеждат финални тестове с функцията преди публичната премиера.

 

 

Потребителите ще могат лесно да виждат и изтриват големи файлове, които се съхраняват в смартфоните заради WhatsApp, но вече не са необходими или сте ги запазили на друго място. Много често тези данни не са достатъчно видими и доста хора не подозират колко памет изисква мобилното приложение, за да оперира оптимално. 

Интеграцията на новите функции е полезно решение и за потребителите, които използват личен и работен акаунт в WhatsApp и улесни разделянето на информацията между профилите. Промените в секцията Storage Usage ще включват голяма лента за навигация в горната част на интерфейса. Съдържанието ще е разделено в категории и ще показва колко памет заема всяка от тях. 

Кликването върху всяка секция ще предостави повече детайли за конкретните файлове, снимки и документи съхранявани в мобилното приложение. В долната част има панел, където са селектирани препратите и големите файлове, както и препоръки за изтриване на някои документи, които вероятно не ви трябват, но се пазят в паметта.

 

Oще от Digital: WhatsApp вече предлага мобилни разплащания