Google Earth е една от услугите на компанията, която не използваме толкова много в ежедневието си. Причината е, че приложения като Google Maps вече са достатъчно добри, за да отговорят на всичките нужди и изисквания на потребителите за навигация. Постоянните ъпдейти на компанията позволяват да организираме всеки един аспект от предстоящо пътуване директно от интерфейса на приложението. 

Въпреки това преди години Google Earth бе предпочитана виртуална среда за забавление от много хора. Няма как да не ви се е случвало да търсите собствения си адрес, за да видите как изглежда къщата ви от "птичи поглед" в базата данни на Google Earth

Въпреки това услугата все още се поддържа и актуализира периодично. Освен мобилните приложения за Android и iOS можете да използвате Google Earth в предпочитан браузър от компютъра. Това е по-добрият начин да се възползват от сателитните снимки на услугата заради мишката и клавиатурата, които са по-подходящи за навигация от тъчскрийн дисплеите на смартфоните.

 

 

Компанията е разработила нова функция за търсене, с която още по-лесно да откривате желаните локации и да се разхождате виртуално на най-екзотичните кътчета на планетата от комфорта на своя дом. Актуализираната секция в Google Earth ще ви показва историята на досегашните ви заявки както и препоръчано от Gооgle съдържание.

Потребителите ще видят и полезни "Must-See Views" публикации за места, които задължително трябва да посетят на базата на досегашната си активност в услугата, съобщава AndroidPolice. Вградената търсачка вече ще категоризира резултатите съобразно четири критерия. Това са Places, Games And Quizzes, Data Layers и Guided Tours. 

Новите промени в интерфейса на Google Earth определено са полезни и ще спестят ценно време на доста потребителите. Актуализацията позволява да търсите още по-прецизно и да се наслаждавате на препоръчано съдържание, което Google смята, че ще харесате.

Подобренията са налични както от уеб версията на услугата, така и от мобилните приложения за Android и iOS. Tака ще можете да се възползвате от подобренията независимо какво устройство използвате.

 

Oще от Digital: Google Earth вече работи в браузърите Mozilla Firefox, Opera и Microsoft Edge