Google потвърдиха, че ще предоставят на потребителите повече контрол над видео клиповете, които виждат в профила си. Компанията тества няколко промени в алгоритмите си за показване на съдържание в "Homepage" и "Up Next" секциите на услугата. Новият пакет от функционалности предлагат възможност да въведете предпочитания за нещата, които се възпроизвеждат в личния ви профил в YouTube, информира PhoneArena.

 

Така например ще можем още по-лесно да разглеждате и откривате съдържание, категоризирано по популярни теми. YouTube скоро ще ни предложи нови опции, които са базирани на персонализираните предложения на всеки профил. Идеята на компанията е да улесни максимално процеса на намиране на атрактивни клипове в платформата. Предстоящите промени до дни ще бъдат интегрирани към началната страница на YouTube.

 

 

Предвидена е и възможност да спрем да виждаме видео препоръки от определени канали. За да го направим ще трябва да кликнем върху менюто с три точки до даден клип и да изберем "Don't Recommend Channel". Taзи функционалност вече се разпространява до устрoйствата с Android и iOS. Вече ще виждаме и повече информация за съдържанието, което ни препоръчва YouTube особено за тези, които са качени от непознати канали.

 

Още от Digital: Четири нови начина за търсене в YouTube