Facebook преди часове представиха нова версия на Notes, с която планират да се превърнат в по-сериозен конкурент на водещите блогинг платформи в интернет. Компанията сега потвърди, че възнамерява вече да третира публичните и частни събития в социалната мрежа по различен начин. Така потребителите вече ще имат възможността да работят с отделни функции, в зависимост от събитието, което искат да създадат, предаде Ubergizmo.

 

Facebook са създали колекция от атрактивни теми, които в момента са 36, от които можете да избирате, за да направите покана на приятелите си за частното събитие, което добавяте към профила си. От своя страна те са разделени в различни категории, сред които Seasons, Holiday, Family, Party, Travel, Drink, Food и др. В същото време публичните събития вече могат да бъдат персонализирани с по-големи изображения и ще показват повече информация за него.

 

Компанията планира да ни предостави и нови възможности да си взаимодействаме с дадено събитие, в допълнение към единствената опция Join, с която разполагаме сега. Именно заради това от Facebook обмислят включването на бутони „Follow” и “Remind Me”, с които да изразим интереса и да бъдем информирани в реално време за промени в дадено събитие.  Новите функции ще са достъпни първо за платформата Android, а в кратки срокове след това се очаква да дебютират за устройствата с iOS, както и за уеб версията на Facebook.