Само преди няколко седмици Google представиха най-големия ъпдейт в дизайна на Android Auto от премиерата на платформата преди четири години. Актуализираната визия вече е достъпна за всички потребители, но въпреки това от компанията продължават да представят нови функции. Този път обект на ъпдейта е приложението Google Maps за Android Auto, което вече предлага на потребителите още няколко бутона.

 

Благодарение на тях ще можем още по-бързо да настроим навигацията до желания маршрут. Най-голямо внимание предизвика бутона, показващ алтернативни маршрути, предаде AndroidPolice. Това е доста полезна функция, която ще ни спести време, тъй като досега трябваше да извършим няколко кликвания, за да я открием в менюто. Досега Google Maps за Android Auto показваше един бутон с настройки.

 

 

За в бъдеще техния брой ще се увеличи до пет. Другите нови бутона за показване на търсачката, дестинацията, както и за класическото меню с три точки. Google вече разпространяват ъпдейта и се очаква в кратки срокове да е достъпен за всички автомобили, които са съвместими с Android Auto. Новата актуализация ще накара още повече хора да използват Google Maps приложението в платфорmата, докато пътуват.

 

Oще от Digital: Как да добавяме отклонения в маршрутите на Google Maps