Viber се превърна в поредното популярно приложение за комуникация, което предлага на потребителите нощен режим. Припомняме ви, че преди няколко месеца ви показахме как да активирате Dark Mode режима във Viber от смартфона. Новият ъпдейт на мобилното приложение за смартфоните, обаче се отличава с черна тема, променяща всички елементи от интерфейса на VIber в тъмен цвят, съобщава AndroidPolice.

 

 

Активирането на тъмната тема не натоварва очите, но също така допринася за по-дългия живот на батерията. Фунцкията е подходяща  и в случаите, когато в помещението има други хора, които опитват да спят. Това е най-интересното подобрение във 11.9.1 версията на Viber за Android, която е достъпна за изтегляне от Google Play.  Aктивирането на черната тема става от менюто с настройки, като отворите последователно "Изглед >Черна".

 

 

Черната тема във Viber е перфектно допълнение към същата функционалност в Android 10. След като получите актуализацията на смартфона ще можете да се наслаждавате на любимото си съдържание без това да вреди на очите. Комуникацията с любимите ви хора по този начин ще пести батерията на смартфоните. Ако не искате да губите време трябва да инсталирате новата версия на Viber от Google Play.

 

 

Още от Digital: Viber представиха нови функции за бърз отговор, статус на чатовете и откриване на групи