Днес почти всички ползватели на смартфони с Android операционна система очакват премиерата на новата версия на мобилната операционна система. Android 11 към момента е достъпен само във версия за разработчици, като първото ѝ поколение беше съвсем оскъдно от към функционални нововъведения. Времето е минало, защото от днес Google пусна обновената версия на Android 11 Developer Preview 2.

В нея има значително подобрена мобилна интернет безопасност, динамична честота на дисплея с цел пестене на енергия, възможност за блокиране на шпионски приложения, които се опитват да достигнат неправомерно до личната ви информация и други. Също така има специална технология за засичане и блокиране на спамещи телефонни номера и телефонни измамници. Освен това Android 11 DP2 има възможност да блокира камерите на устройствата на които е инсталиран, когато те са във фонов режим.

 

 

Както съобщават Slashgear, интересно е да се отбележи, че Google са работили по отношение на актуалният тренд и направили Android 11 Developer Preview 2 със специална поддръжка на сгъваеми дисплеи. Сега вече операционната система сама автоматично разбира дали е инсталирана на устройство със сгъваем дисплей. 

 

Прочетете още: Приложението Microsoft Teams вече се използва от 44 млн. потребители дневно заради COVID-19