Google Earth предлага бърз и лесен начин да се разходим виртуално до всяко едно кътче на планетата. Услугата включва 3D сателитни снимки с висока резолюция на най-големите градове. Функцията Maps Gallery пък позволява да виждаме в реално време къде има земетресения, както и да следим самолети по време на полет. Много скоро ни очаква един от най-големите ъпдейти в историята на услугата досега. Google потвърдиха, че ще представят изцяло нова версия на Google Earth на специално събитие на 18 април. 

 

 

Любопитен факт е, че тази дата е четири дни преди традиционния Ден на Земята, който отбелязваме на 22 април. В поканата, която Google започна да изпраща не се споменават повече детайли за подобренията в новата версия, съобщава PhoneArena. Все пак можем да очакваме изцяло различен интерфейс, както и допълнителни функции с виртуална реалност. Припомняме ви, че в края на миналата година бе представено Google Earth VR приложението, което засега е достъпно само за HTC Vive и услугата Steam.

 

Доста е вероятно на 18 април от Google да потвърдят, че Еаrth VR ще e oптимизирано и за други устройства. Потребителите вече могат да правят виртуални турове в добавена реалност на популярни галерии и музеи в Google Earth. Интеграцията на услугата към Google Daydream би позволила на още повече хора да се възползват от тази функция на своите VR устройства. Предстои да видим какви изненади ни очакват в новата версия на Google Earth.

 

Вижте как снимките в услугите Google Maps и Google Earth вече са с много по-добро качество