Само след броени дни ще станем свидетели на голямо събитие на Google, което компанията ще проведе на 29 септември, като основен акцент в него ще са новите смартфони Nexus и платформата Android 6.0 Marshmallow. Технологичният гигант също така смята да изненада потребителите с представянето на още един интересен продукт, който ще се казва Chromecast Audio. Oт своя страна под това име се крие следващото поколение на атрактивната джаджа, която се разработва с кодовото име "Hendrix", съобщава DigitalTrends.

 

Самото устройство ще е фокусиранo към любителите на музиката и ще позволи да свързвате лесно към него домашните си високоговорители, като използвате Wi-FI свързаност. Джаджата ще включва поддръжка за Multi-Room функционалност, което означава, че ще можете да слушате дадено парче независимо в коя стая на дома си се намирате и респективно коя аудио система използвате. Новата версия на компактното устройство ще ви позволи да се наслаждавате на любимото си съдържание от всяко едно устройство, което работи с Android, както и от браузъра Google Chrome.

 

Трябва да отбележим също, че Chromecast Audio ще е съвместим и със серия от най-популярните музикални стрийминг услуги като Spotify, Google Play Music, Rdio, Pandora и др. Можем да очакваме миниатюрното устройство да запази дизайна на своя предшественик и да се продава на пазара на идентична цена. Не ни остава нищо друго освен да се въоръжим с още търпение, за да разберем повече детайли за новостите в джаджата Chromecast Audio.

 

Вижте пет забавни неща, които можете да правите с Google Chromecast