Google Chrome е един от най-популярните браузъри за смартфоните с Android и постоянно е обект на различни промени и оптимизации от страна на компанията. Eдно от последните нововъведения е свързанo с интеграцията на Chrome Duplex интерфейса, който премахна традиционния Home бутон от лентата с инструменти. Това решение на Google предизвика доста реакции сред потребителите. Класическия Home бутон e стандартна функция от повечето уеб браузъри и продължава да се поддържа от десктоп версията на Google Chrome

 

Благодарение на него можем с едно кликване да отворим предварително избрана от нас страница в интернет, което е доста полезно, ако сме заредили много табове. Google вече експериментират с възможността да върнат обратно Home бутона в следващата версия на Chrome за Android, информира XDA-Developers. Teстовата версия на Google Canary поддържа функционалност с името "Force Enable Home Page Button", която може да се активира с командата "chrome://flags#force-enable-home-page-button" в адресната лента.

 

След това е необходимо да рестартирате два пъти уеб браузъра, за да видите отново стандартния Home бутон. Ако не искате да експериментирате можете да изчакате Google да пуснат официално следващата стабилна версия на Chrome за Android. За да изберете желаната от вас уеб сайт, който да стане начална страница трябва да отворите менюто с три точки в горния десен ъгъл и да кликнете върху Settings. Изберете Home Page и въведете URL адреса на желания от вас уеб сайт, който да се отваря след натискане на Home бутона.

 

Oще от Digital: Десет полезни трика в Google Chrome за Android смартфони