Олекотената версия на Facebook за районите, където мобилният интернет все още е много скъп, вече има нови функции. Facebook Lite се сдоби със собствени ефекти за камерата и достъп до „реакциите”, които са редом до Like бутона, съобщава VentureBeat.

 

Приложението е достъпно за Android, като новите функции вече са активирани. Потребителите ще могат да добавят различни ефекти към снимките си, включително т.нар. геофилтри и текст с различни поздрави. Подобни ефекти има в основното мобилно приложение на Facebook от доста време. Освен това потребителите вече ще могат да „реагират” на публикациите с допълнителните емотикони както в основната версия на социалната мрежа.

 

Марк Зукърбърг обяви, че откакто Facebook Пусна въпросните „реакции”, те са били използвани над 300 млрд. пъти. Компанията вече е открила как въпросните ефекти и реакции да се добавят към Facebook Lite и да не използват твърде много мобилни данни. Така повече потребители ще имат достъп до еднакви функции и ще могат да споделят повече, смята компанията.

 

Още от Digital: Приложението Facebook Messenger Lite ще е оптимизирано за по бавни телефони