Водещите производители на смартфони използват различни техники, с които могат да манипулират резултатите от бенчмарк тестовете на смартфоните с Android. Тази практика се превръща във все по-голям проблем, тъй като води до подвеждаща информация за реалните възможности на даден хардуер. Най-разпространеният начин да се увеличи изкуствено резултата е софтуер, който активира всички системни ресурси, когато засече наличието на бенчмарк приложение. 

 

Активирането на подобни режими се отразява на батерията. но подобрява значително представянето на хардуера. Една от причините компаниите да прибягват до подобни методи е факта, че потребителите възприемат по-добре устройства с по-висок резултат на бенчмарк резултати. В голяма степен това се е превърнало като асоциация за "по-бърз и по-мощен" смартфон. Създателите на най-популярното приложение за тази цел, AnTuTu работят над решение на този проблем.

 

 

Новата версия на мобилното приложение с номер 7.2.6 предлага ъпдейт на сегашна уязвимост, която позволява да се завиши изкуствено резултата на смартфоните с Android. Разработчиците на AnTuTu oбещават да затруднят производителите, които се опитват да влияят на точките от тестовете със следващата актуализация, която ще е достъпна в следващите седмици. Все още не знаем допълнителни детайли за начина, по който АnTuTu ще ограничи ролята на производителите. 

 

Още от Digital: Какви са тенденциите при Andoid смартфоните, според най-популярната платформа за бенчмарк тестове AnTuTu