Вече ви информирахме, че кодовото име на операционната система Android 9.0 е Pi. Google са започнали работа над новата платформа, чиято премиера ще е през лятото, а първите устройства с нея ще видим до края на есента. Вероятно най-големият въпрос свързан с Android 9.0 e как ще бъде кръстена следващата версия на най-популярната операционна система за смартфони. На този етап е твърде рано да предполагаме какво лакомство ще бъде избрано за името на Android P. 

 

 

Последните данни на Bloomberg разкриват, че софтуерните инженери и другите служители на Google използват интересно кодово име за Android P. Това е Pistachio Ice Cream. Разбира се можем да очакваме финалната версия на платформата да се казва по друг начин. Oт една страна се следва тенденцията всяка следваща версия да е кръстена на сладкиш, но и азбучната последователност в наименованието им. Все пак е доста възможно Google да се допитат до проблемите при финалния избор.

 

Според информацията Аndroid 9.0 ще предложи коренно различен потребителски интерфейс и най-накрая ще отстрани ефективно проблема с бавната система на ъпдейти. Другата голяма промяна е, че разработчиците вече имат възможността да осигурят поддръжка за гласовите команди в Google Assistant към своите приложения. Тази интеграция означава, че повече софтуерни продукти ще се възползват от предимствата на услугата с изкуствен интелект на Google. 

 

Вижте Android 9.0 ще ни позволи да записваме разговорите от смартфона