Facebook представиха официално новата си услуга за мобилни плащания, която се очаква да стимулира потребителите да изпращат пари до приятелите си. Платформата се казва Facebook Pay и е разработена специално за приложенията Facebook, Messenger, WhatsApp и Instagram. Голямо предимство на услугата е, че премахва допълнителните такси при преводите. Потребителите също така ще могат да пазаруват онлайн, докато използват Facebook Pay.

 

За разлика от предходната функция за разплащания с името Payments новата услуга може да обработва заявки от кредитни карти и да пази историята на всички транзакции. Facebook Pay трябва да се настрои индивидуално от всяко едно мобилно приложение, което я поддържа. Платформата няма да запазва пари в онлайн акаунт, като средствата ще се преxвърлят директно от банковата ви сметка. Facebook Pay ще ви позволи да пазарувате от Facebook Marketplace.

 

 

Компанията допълни, че освен популярните кредитни карти като Visa и Mastercard са осигурили участите на външни партньори, като PayPal и Stripe, съобщава BusinessInsider. Премиерата на този продукт става факт, докато Facebook очакват регулаторите да дадат своето одобрение за криптовалутата Libra. Tова означава, че засега ще се фокусират върху паричните преводи, но за в бъдеще ще се надяват потребителите да предпочетат виртуалната им валута.

 

Още от Digital: Facebook ще слеят Messenger, WhatsApp и Instagram в една платформа след 2020г.