Вече ви информирахме, че LG разработват собствени мобилни процесори за смартфони. Компанията също така планира да промени стратегията и да заложи на различен начин за подбор на имената на бъдещите си модели. Следващият смартфон от висок клас на корейския производител се разработва като LG G7 и ще бъде представен официално на специално събитие в средата на март, предаде PhoneArena. Неговата премиера ще има изключително важно значение за позициите на LG в мобилната индустрия през 2018г. 

 

Конкуренцията в този сегмент ще е още по-ожесточена и е много вероятно корейския гигант да продължи да залага на стратегията с представянето на два смартфона от висок клас в рамките на една година. Все пак LG ще обърнат специално внимание на качеството на своите устройства и ще представят нови смартфони само в случаите, когато това е необходимо. Данните за това са от изявление на Джо Сеонг-Джин, който е главен изпълнителен директор на LG Electronics.

 

В своето изявление той допълни, че LG няма да представят нови смартфони на пазара само защото това са направили конкурентите им. Вместо това компанията ще забави за по-дълго време премиерата на нови устройства, което ще удължи жизнения цикъл на смартфоните, които вече са представени. В крайна сметка това означава, че в следващите месеци ще видим по-малко на брой нови модели с Android, които обаче предлагат по-високо качество.

 

Вижте кога батериите на смартфоните ни ще могат да издържат по 3-4 дни