Xiaomi очакват до две години да се превърнат в най-големият производител на смартфони в глобален мащаб. От началото на пандемията компанията се утвърди като водещо име в индустрията и вече успя да изпревари Apple по продажби. Традиционно смартфоните на Xiaomi предлагат невероятно съотношение между цена и качество, което е причина за невероятната им популярност.

 

 

Компанията влага много усилия да е влиятелен фактор на европейския пазар и стратегията им става по-успешна с всяко изминало тримесечие. Скоро ви съобщихме, че Xiaomi спират да използват Mi бранда в бъдещите си устройства. Това е само една от стъпките, които корейския производител предприема, за да е по-атрактивен избор за потребителите.

Сега разбираме за премиерата на още една продуктова линия от смартфони, която ще се казва Xiaomi CIVI, информира GizmoChina. Първото устройство, което носи това име ще бъде представено официално на 27 септември, когато ще разберем и какви са конкретните планове на компанията за развитието на новия бранд.

 

 

Oчаква се новата серия да се превърне в заместител на Mi CC гамата от устройства. Предстоящите смартфони Xiaomi CIVI ще имат впечатляващи камери и технически спецификации, които са характерни за средния ценови клас. Според непотвърдена информация първият модел от новия бранд ще има 108-мегапикселова камера.

Ако компанията използва ISOCELL HM3 сензорите на Samsung ще подобри значително възможностите на първия CIVI модел, тъй като това е същата камера използвана от Galaxy S21 Ultra. Припомняме ви, че ISOCELL HMX се използва от Xiaomi Mi 11, докато 11T е оборудван с по-новия HM2.

 

 

Високата производителност ще се гарантира от MediaTek процесор, който вероятно ще бъде Dimensity 1200. Само след броени дни ще научим повече за новата серия и цената на първите устройства CIVI на пазара.

 

Още от Digital: Xiaomi е най-големият производител на 5G смартфони с Аndroid