MMD, водещият  партньор на Philips monitors, представи серията Philips E2: нова фамилия от монитори, комбиниращи елегантен дизайн и иновативни възможности, които пасват както на дома, така и на офиса.

Дизайнът с ултратънки рамки на 3 или 4 от страните осигурява максимален размер на зрителната площ с минимум разсейване и е особено подходящ за графичен дизайн и професионални приложения. Нещо повече, благодарение на широкия набор от функции, тези модели са перфектен избор за всеки, който търси точност на цветовете и детайлите.

 

 

Високата резолюция означава повече пиксели на дисплея и по-добри детайли – важна характеристика за професионалистите като графични дизайнери, CAD проектанти и архитекти – но и съществен плюс за всички други потребители. В основата на новите флагмани E2 лежи отличното визуално преживяване с резолюция от Full HD до 4K UHD и върхово качество на картината (благодарение на технологията Ultra Wide-Color, която предлага внушителна дълбочина на цвета със 1,07 милиарда нюанса).

Всички монитори от линията E2 притежават широки зрителни ъгли за кристални изображения с дълбоки нива на контраст. Зрителното преживяване е допълнително обогатено от технологията SmartContrast, която анализира изобразяваното съдържание, автоматично настройва цветовете и контролира интензитета на подсветката, както и SmartImage – технология, която динамично оптимизира контраста, насищането на цветовете и остротата на изображенията и видеото за топ представяне на дисплея.

 

 

Новите модели предлагат SmartImage Game Mode, бързодостъпна екранна настройка специално за геймъри, която предлага няколко опции. Например "FPS" режимът подобрява тъмните теми в игрите и откроява скритите в тъмните области обекти, докато "Racing" режимът адаптира дисплея за най-бързо време за реакция и висок набор от цветове, заедно с допълнителна настройка на изображението.

Всеки от новите монитори предлага специфичен набор от възможности за по-добра и по-плавна игра. Така например, новите Philips 242E2FA и 272E2FA имат 1 ms (MPRT[1]), а Philips 288E2A и 345E2AE гарантират гладка картина без артефакти при произволна кадрова честота с технологията AMD FreeSyncTM.

 

 

Новата фамилия монитори E2 включва цял набор от технологии, проектирани за по-добро потребителско изживяване. Режимът EasyRead осигурява усещане при четене „като от хартия“, технологията Flicker-free и режимът LowBlue са за повече комфорт при работа и продуктивност, щадяща очите. Тези монитори разполагат с превключвател EasySelect, който позволява бързи и лесни настройки в On-Screen Display менюто, както и със система за прикрепяне на кабелите за по-подредено работно място.

Дисплеите Philips 288E2A и 345E2AE позволяват активна връзка с две устройства, благодарение на MultiView, с чиято помощ потребителите могат да работят едновременно с PC и лаптоп за комплексна многозадачност.

 

 

Всички тези монитори не включват вредни субстанции като олово и живак и съответстват на стандарта RoHS. Те използват 100% рециклиран опаковъчен материал, който подлежи на повторно рециклиране. Мониторите имат сертификати Energy Star 8.0 и TCO.

Новата линия E2 включва: Philips 242E2FA Full HD LCD монитор, Philips 272E2FA Full HD LCD монитор, Philips 288E2A 4K Ultra HD LCD монитор и Philips 345E2AE UltraWide LCD монитор.