HyperX е името на геймърската дивизия на популярния производител на хардуер Kingston. Дъщерното дружество представи нова серия продукти, които са предназначени специално за любителите на игрите. Всъщност HyperX реализираха премиерата на атрактивна гама от microSD карти, които са разработени да отговорят на нуждите на геймърите. Така например собствениците на конзолата Nintendo Switch, чиято вградена памет достига до едва 32GB ще могат да си осигурят допълнително памет. 

 

Компанията ще предлага на пазара разнообразни конфигурации, които имат капацитет от 64GB, 128GB и 256GB вградена памет. Според официалните данни скоростта за запис на информация достига до 100МBps, докато тази за четене е 80МBps, информира TechSpot. Aтрактивната гама е създадена да отговори на високите изисквания на всички, които обичат да се забавляват с любимите си игри от смартфони, таблети и други мобилни устройства, които използваме в ежедневието си. 

 

Моделите са базирани на популярни стандарти като UHS-I, CL10, Speed Class (U3) и A1. Представителите на новата серия са базирани на SDXC формата. Официалните продажби стартират до няколко седмици. Цената на най-евтиния модел с 64GB памет ще струва $49.99, докато 256GB карти от гамата ще са налични за $199.99. Все пак се очаква HyperX да предложат разнообразни промоционални предложения на своите потребители, с които да стимулират високите продажби на microSD картите. 

 

Oще от Digital: Какво да направим ако MicroSD картата ни се повреди