Intel представиха официално нова серия процесори от шесто поколение, които са предназначени изцяло за бизнес потребителите и се отличават с една много интересна функционалност. Причината е, че те запазват основните технически спецификации на останалите Skylake чипове, но са базирани и на иновативната Intel Authenticate технология на компанията, която е създадена с идеята да направи бизнес системите много по-сигурни. Интеграцията на това решение ще защитава по най-добър личните данни на потребителите като ги съхранява в хардуера на компютрите, което усложнява значително възможността хакерите да проникнат в облачните услуги и сървъри, предаде TheInquirer. 

 

Новите бизнес процесори на технологичния гигант също така включват Iris vPro чипове и могат да удостоверяват самоличността на хората с усъвършенствана система на мултифакторна автентикация. Intel Authenticate е оптимизирана специално да предпазва потребителите в случаите, когато неоторизирано лице се опитва да въвежда PIN код, парола, биометрични данни или използва Wi-FI/Bluetooth. Друга нова функция в архитектурите е Intel Unite, която може изцяло да трансформира съществуващите конферентни зали, като позволи на служителите да взаимодействат със споделяното съдържание в реално време, независимо къде се намират.

 

Припомняме ви, че Skylake процесорите могат шест пъти по-бързо да декодират видео с 4K резолюция и да възпроизвеждат 11 пъти по-добри HD графики, в сравнение с предходното поколение. Сред другите предимства трябва да отбележим поддръжката за DDR4 RAM, но също и с 10% пъти по-бърза скорост на работа спрямо устройствата, които се захранват от Broadwell чипове. Все пак трябва да отбележим, че допълнителните функции, които подобряват сигурността на системите е най-интересната характеристика на новата серия процесори на компанията.

 

Вижте колко бързи ще са новите процесори Intel Skylake