Samsung вече разработват нов виртуален асистент за смартфони, който използва изкуствен интелект. Създаването на подобен софтуер бе основната причина компанията да купи Viv Labs, които са известни с това, че създадоха гласовата услуга Siri. Според информацията персоналният асистент се разработва с кодовото име Bixby, а първия смартфон, който ще го използва е Samsung Galaxy S8. Освен обичайните неща услугата ще се отличава с още една интересна функционалност. 

 

Bixby ще е в състояние да разпознава формата и вида на физически обекти, както и текстови съобщения като използва камерата на Galaxy S8, предаде SlashGear. Потребителите ще виждат допълнителен бутон в камера приложението, който активира новия персонален асистент. Кликването върху него ще започне да сканира обектите, които му показвате с камерата на смартфона. След това Brixby ще създава дигитално копие и ще ви позволи дори да купите онлайн съответния предмет. 

 

Засега Brixby ще може да разбира вида на обектите и да ги търси в интернет, но Samsung с течение на времето ще подобрят възможностите на тази функционалност. Предстои да видим дали другите устройства на компанията ще имат възможността да работят с новия персонален асистент с изкуствен интелект. Другата интересна подробност е, че Brixby ще има няколко различни персоналности. 

 

Вижте как да разберем дали Samsung Galaxy смартфона ни работи правилно