Приложението се радвa на голяма популярност през последните месеци. Няма да е пресилено да кажем, че Zoom се превърна в синоним за видео разговори. Разработчиците са активни в периодичните ъпдейти, които да предложат оптимални възможности за общуване на големи групи от кора. Конкуренцията сред приложенията за видеоконференция е доста сериозна и включва заглавия като Google Meet и Microsoft Teams.

Огромният интерес на потребителите към приложенията за видеоконференция ни предоставят достъп до функции и възможности, които не бяха достъпни преди пандемията. Един от забавните начини да провеждате разговори е с персонализирани фонови снимки. По този начин не само се отличавате от другите участници, но може да проявите своята креативност.

Функцията се поддържа от всички водещи приложения за комуникация. Потребителите на Zoom скоро ще имат достъп до интересно нововъведение с името Immersive View. В голяма степен опцията е разработена като конкурент на Together Mode режима, който се предлага от Microsoft Teams.

 

 

Интеграцията на Immersive View ще позволи на участниците във видео разговори да бъдат разположени на един и същи фон, като офис, класна стая и др. Така се създава усещането, че всички присъстват на реална среща, вместо всеки да има различен фон.

Zoom експериментират с функцията от месеци, но вече са готови с финалната версия, която в кратки срокове ще е достъпна за всички профили. Подреждането на участниците на идентичен виртуален фон придава ефект на сплотеност, което е подходящо при уебинарите и видео разговорите.

Домакините на отделните разговори ще могат да изберат Immersive View по същия начин както Speaker и Gallery View. Максималният брой потребители засега е 25 души, но лимита може да бъде увеличен допълнително. Предвидена е и възможност лесно да се премества позицията на всеки участник на екрана.

Необходимо е да актуализирате към последната версия на Zoom за Windows, както и да сте преминали към macOS 13.3 High Sierra на операционната система на Apple, за да тествате функцията.

 

Oще от Digital: Как да изключим камерата и микрофона по време на Zoom разговор