Facebook полагат много усилия да ни накарат да прекарат повече време в своите профили в социалната мрежа. Компанията постоянно експериментира с нови функции, които да ни ангажират по-дълго със съдържанието и приятелите в своите акаунти.

Разпространението на коронавируса и липсата на забавление за милиони хора през последните месеци ги кара да бъдат дори още по-активни. В контраст с традиционните си ценности сега Facebook представиха нова функционалност, която е предназначена да ограничи времето, което прекарва в своите акаунти.

Името на този инструмент "Quiet Mode", съобщавa CNet. 

Активирането на функцията ще блокира повечето "Push Notifications" уведомления в профилите. След като стартирате Facebook ще видите съобщения, което ви информира, че "Quiet Mode" е стартирана.

Всеки потребител ще има свободата да зададе времеви период, в който да си вземе почивка от социалната мрежа. Facebook се надяват с блокирането на по-голяма част от нотификациите да намалят възможностите за интеракция със съдържанието и времето, което отделяне за сърфиране в профилите ни.

Всъщност подобна функциoналност бе представена от компанията с името преди две години.

 

 

Идеята за "Quiet Mode" е сходна, като достъпа до този инструмент ще става от менюто с настройки във Facebook. Кликването върху "Your Time On Facebook" ще ви позволи да активирате режима и да изберете конкретния период от деня си, в който да го използвате.

След като "Quiet Mode" се активира, дори да опитате да стартирате приложението няма да се зареди профила ви. Вместо това ще видите на началния екран  графика, която показва колко време остава преди да изтече избраното от вас време за отдих от социалната мрежа

Има специална опция, осигуряваща достъп до акаунтите за 15 минути.

Това е подходящо за случаите, когато трябва бързо да отговорите на дадено съобщение, но искате да продължите да ограничите използването на приложението. Вече са работи и над допълнителни ъпдейти за Facebook и Instagram, които да показват колко време сме активни в приложенията и други статистически данни.

Компанията обмисля да скрие и броя на харесванията от постовете, за да редуцира възможностите за комуникация на потребителите. На този етап "Quiet Mode" се разпространява за устройствата с Android по цял свят.

Работи се над Android версия, чиято премиера ще е след няколко седмици. 

 

 

Oще от Digital: Facebook вече позволява да създаваме 3D снимки без да ни е нужен портретен режим на камерата