Facebook Live  e интересна функция, която позволява на потребителите да стриймват в реално време видео от своите мобилни устройства и определено е един от най-полезните инструменти за забавление в социалната мрежа. Oт компанията са много доволни от популярността ѝ сред потребителите и сега разкриха детайли за атрактивна функция, която се казва Continuous Mode и скоро ще може да се използва от всички хора, които имат профили във Facebook. Благодарение на нея ще разполагаме с възможността да излъчваме на живо 24 часа в денонощието, докато използваме Facebook Live, което в момента не е възможно, предаде SlashGear. 

 

Oт своя страна тази функция може да е полезна на много потребители, но също така има един основен недостатък, а именно, че не предлага възможност за запазване на клиповете за гледане по-късно. Припомняме ви, че досега видео материалите във Facebook Live бяха ограничени до продължителност от 90 минути, но ето, че скоро тази ситуация ще се промени с премиерата на Continuous Mode. Тази функционалност се очаква да превърне социалната мрежа в по-атрактивна платформа за стриймване на видео за по-широк спектър от потребители и ще я позиционира като още по-сериозен конкурент на YouTube.

 

Едно от приложенията на Continuous Mode е свързвано с възможността ваш приятел да ви направи съпричастен в реално време с дадено спортно събитие или концерт, на което вие не можете да присъствате. Функцията ще включва поддръжка и за много от камерите на водещите производители и така ще ви позволи да наблюдавате офиса, дома или магазина, в който работите, дори ако не сте там. Все още не знаем точно кога всички ние ще можем да работим с Continous Mode, но тя определено ще предизвика още по-голям интерес сред потребителите към платформата Facebook Live. 

 

Вижте какво е Facebook Live и как работи