Arevo е името на компания, която разработва уникална технология, имаща потенциала да предизвика истинска революция в индустрията. Инженерите им са създали иновативен метод, който включва 3D техника за принтиране на обекти на много по-изгодна цена. Arevo вече предизвика голям интерес сред големите акционери, които инвестираха $12.5 млн. за оптимизиране на този процес. Компанията вече е готова с първия си реален продукт, чиято цел е да демонстрира възможностите на технологията им и представлява карбонова рамка за велосипед.

 

От Arevо твърдят, че прототипа им е първия в индустрията, който използва 3D принтер и използва въглеродни нишки. За да постигнат този ефект специалистите на компанията разработват специална производствена техника, която включва направена по поръчка роботизирана ръка и уеб базиран софтуер, информира SlashGear. Целият процес е свързан с интеграцията на термопластичен материал, който се разтапя върху слой от въглеродни влакна, които изграждат финалната структура на карбоновата рамка. 

 

 

Първоначалните експерименти на Arevo показват, че с този метод крайна цена на подобен продукт е от порядъка на $300. Това е изключително достъпна цена, дори спрямо сегашните рамки на някои велосипеди, които не използват подобен материал. Aко всичко върви по план Arevo ще позволят на всички производители да използват иновативната им технология. Предстоят още тестове, но сегашните резултати са доста оптимистични. Много скоро можем да станем свидетели на масовото навлизане на велосипеди с карбонови рамки, които са достъпни за всеки потребител.

 

Още от Digtial: Изобретиха смарт гума, която превръща всеки велосипед в електрически хибрид