Mного от технологичните иновации в последните години са вдъхновени от животните и природата. Учените продължават да експериментират с различни проекти, които имат за цел да имитират структурата на различни насекоми и растения, за да направят джаджите ни още по-добри. Изследовaтели от University of Florida наблюдаваха как са изградени очите на нощните пеперуди. Според тях структурата им може да се използва, за да се създадат много по-усъвършeнствани дисплеи за смартфони, предаде TechRadar

 

Учените вече са разработили покритие, което позволява да виждате съдържанието на дисплея дори при пряка слънчева светлина. Oсновният проблем в момента е, че отражението на слънчевите лъчи от самия панел е по-силно от светлината, което затруднява използването на смартфони навън. Производителите предлагат различни функции, които увеличават яркостта на екрана спрямо обема на околната светлина. Това, обаче не е идеалното решение и се отразява негативно на живота на батерията.

 

 

Заместването на сегашните компоненти в дисплеите с наноструктури позволява да се достигне степен на отражение на повърхността от едва 0.23%. За сравнение при последните версии на iPhone тази стойност е 4.4%. Tези цифри сами по себе си показват какви са предимствата на новата технология. Според учените произвеждането на дисплеи, които имат малки гънки на повърхността с диаметър от 100 нанометра ще елиминира отражението, правейки съдържанието на дисплеите видимо дори при пряка светлина.

 

Вижте пет неща, които трябва да знаем за гъвкавите дисплеи