Western Digital имат амбициозни планове как да станат най-влиятелния фактор в пазара на SSD дискове. На среща с инвеститорите от компанията представиха своята концепция за бъдещо развитие след купуването на SanDisk за $19 млрд. Двата производителя заедно притежават портфолио от над 14 хил. патента, които вярват, че могат да предизвикат следващата голяма революция в индустрията. Инженерите на Western Digital вече работят над нова генерация QLC SSD дискове, предаде TomHardware. 

 

Tехнологията позволява да се съхраняват четири бита от информация на всяка клетка, което гарантира много по-висока плътност, но и намалява производствената цена. Използването на този метод ще увеличи значително и капацитета на SSD дискове. Western Digital смятат, че технологията ще доведе до навлизането на модели с капацитет от внушителните 100TB. Тук е момента да отбележим, че дисковете създадени по този начин са и много по-издръжливи. 

 

Компанията също така планира да слее продуктовите линии HGST и WD в една серия, което ще се случи през октомври следващата година. По този начин Western Digital се надяват да се утвърдят като глобален лидер в пазара на SDD дискове. Само въпрос на време е на пазара да дебютират първите подобни модели, които имат капацитет от 100TB. Teпърва предстои да научим повече детайли за стратегията на Western Digital през 2017г.

 

Вижте как бъдещите SSD дискове ще станат още по-бързи