Проекторите са практични устройства особено в случаите, когато трябва да направите презентация в офиса. Този тип устройства, обаче не се продават добре, тъй като функциите им се копират от много други джаджи като смартфони и компютри. Постепенно телевизорите изместват изцяло интереса на потребителите от съвременните проектори, дори и тези с 4K резолюция Технологиите използвани в дисплеите им са много по-добри и гарантират значително по-високо качество. 

 

Работеща версия на Samsung Cinema Screen 

 

Новото поколение устройства с OLED и LCD дисплеи предлагат не само същата резолюция, но и вече могат да се купят на все по-достъпна цена. Фактор, който ги прави изключително популярни сред потребителите, предаде CNet. Samsung Cinema Screen e интересен прототип на дисплей от ново поколение, който се състои от милиони LED диоди. Неговите размери са идентични с тези на кино салоните и поддържа 4K HDR резолюция. Toва е само една от новите концепции.

 

Ето така изглеждат Sony CLEDIS дисплеите

 

Максималната яркост достига до 503 нита, което е 10 пъти по-висока стойност спрямо сегашните проектори. Sony CLEDIS е подобна технология, която се отличава с максимално тъмни нюанси на черното и "безкрайно" съотношение на контраста. В този случай качеството е съизмеримо с това на OLED телевизорите. От компанията твърдят, че яркостта е два пъти по-висока от Cinema Screen и надхвърля дори границата от 1000 нита. В момента Sony разполагат със 110 и 220-инчови прототипи.

 

Вижте защо 2017г. ще е годината на OLED телевизорите