Вградените сензори и камери, както и системите за асистиране на водача подобриха значително сигурността на автомобилите. Благодарение на технологиите новите коли могат да усещат и разбират какво се случва на пътното платно и да предвидят евентуален инцидент, за да ви предпазят. Инженерите на Mercedes-Benz извеждат работят над нов проект, който се казва Pink Noise. Идеята е в случаите, когато дадена катастрофа е неизбежна да се предпази слуха на шофьорите. 

 

Тестовете за сигурност показват, че шума от катастрофа може да премине границата от 165 децибела, което от своя страна би причинило непоправими щети на слуха, предаде DigitalTrends. За да предотвратят това от Mercedes-Benz са създали система, която разпространява в купето т.нар. "розов шум", чиято сила не надхвърля 80 децибела. От компанията уточниха, че този честотен спектър е най-подходящото решение на проблемa и звучи като дифузен шум от трафика или разбиване на вълни.

 

Mercedes-Benz смятат да промотират новата система с "розов шум" като "Pre-Safe Sound". Германският производител твърди, че това е уникално предложение, което нито един конкурент в индустрията не предлага на клиентите си. Когато звука достигне до ухото на водачите задейства мускулите във вътрешността, което води до рефлекс, затварящ канала и тъпанчето. От Mercedes-Benz все още не са потвърдили кои ще са първите автомобили, които ще използват системата.

 

Вижте каква е концепцията на Mercedes-Benz за автобуса на бъдещето