В случай, че сте имали възможността да изпробвате сами възможностите на очила с виртуална реалност вероятно сте забелязали, че с тази технология можем да се забавляваме по съвсем различен начин. Благодарение на нея можем не само да се потопим в геймплея на любимата ни игра, но и да изследване непознати виртуални светове. Google е една от най-активните компании в сферата на виртуалната реалност. Инженери от Google Research и Daydream Labs работят над нов проект да направи VR очилата невидими, предаде TheNextWeb.

 

Идеята е другите хора да могат да виждат лицата на потребителите, които носят подобни устройства, което е важно при провеждането на различни публични демонстрации. За целта от Google първо създават 3D модел на лицето на съответния човек със специална камера, като целия процес отнема около една минута. Компанията използва модифицирана версия на HTC Vive, които са способни да следят движението на очите на хората, които ги носят.

 

След това те се снимат на фона на зелен екран, като на задния план се прожектира VR съдържанието. Специализиран софтуер синхронизира работата на камерата и слушалките, което позволява компютърно генерирания 3D модел да бъде поставен в горната част на лицето, където са VR очилата. По този начин при демонстрация останалите хора биха могли да виждат лицето и реакциите на хората, които ги носят вместо предния корпус на самите очила.

 

Вижте как могат да са ни полезни устройствата с виртуална реалност