Соларните технологии набират все по-голяма популярност в индустрията, като благодарение на невероятните усилия на учените техните възможности се подобряват постоянно. SolarWindow Technologies е името на компанията, която се сподели, че нейните нови соларни панели могат да генерират 50% пъти повече енергия от тези, които днес използваме в домовете си. Лично главният изпълнителен директор на този бранд, Джон Конклин определи този продукт като „най-иновативното постижение“ сред соларните технологии досега, съобщава DigitalTrends.

 

Стъклените панели първо са обработени с фотоволтаично покритие от въглерод, водород, азот, кислород и няколко тайни съединения на компанията. Активният слой поглъща светлината, докато специални прозрачни проводници, позволяват тези лъчи да се конвертират в енергия. Самото покритие на панелите е доста иновативно и също така може да се добавя към всяко едно конвенционално стъкло или дори пластмаса.

 

От своя страна това може да допринесе за масовото навлизане на прозорци, които едновременно допускат светлина, но и генерират енергия от Слънцето. SolarWindows инсталациите вече бяха показани на специално събитие преди броени дни, като компанията скоро ще разкрие повече детайли за иновативната си технология. Все пак ще трябва да се въоръжим с търпение, тъй като първите подобни панели ще бъдат достъпни на пазара в следващите „три-четири“ години.

 

Вижте защо пеперудите могат да променят соларните технологии