Mного приложения предлагат разнообразна колекция от филтри, с които да направим селфитата си по-атрактивни за потребителите. Ако сте любител на идеята да правите снимки на себе си от смартфона е добре да знаете за нов метод, с който можете да заснемате съвсем различен тип кадри. Неговото име е "Example-Based Synthesis Of Stylized Facial Animations" и ще бъде основен акцент на SIGGRAPH конференцията, която ще се проведе между 30 юли и 3 август, информира Mashable.

 

Това сложно име представлява метод, който позволява видео на човешко лице да бъде стилизирано така, че да съответства на определена рисунка, като използва специален синтез на текстура. Техниката взема конкретно изображение, като например бронзова статуя и я картографира върху лицето ви. Учените създали този метод публикуваха и кратко видео, което показва неговите възможности. Идеята им е с него да сложат край на сегашните филтри за селфита.

 

 

Дали собствениците на смартфони ще проявят интерес към тази идея е нещо, което предстои да видим. Повече детайли ще научим по време на предстоящата конференция SIGGRAPH. Дори този метод да не остави филтрите за селфита в миналото може значително да подобри възможностите им. По всичко личи, обаче, че мобилната фотография става все по-популярна сред потребителите, а количеството селфита, които качваме в социалните мрежи се увеличава постоянно.

 

Вижте как виртуалните селфита ще са новата тенденция в Интернет