Изборът на подходяща игра за смартфони е малко по-сложна задача, в сравнение с приложенията, защото трябва да обърнете внимание на много повече фактори като жанр, графика, контролери, геймплей и др. Коментарите към игрите също са много по-дълги и сложни, което налага да отделим повече време, за да направим правилния избор. Google Play ще ни предложи нова функционалност, която ще улесни значително този процес. Тя се казва "Feature Ratings" и вече е достъпна за част от потребителите.

 

Функцията позволява да разделите ревютата на мобилните игри на различни категории като Controls, Gameplay и Graphics, а също да виждате отделни рейтинги за всяка една от тях, предаде AndroidPolice. При всички положения това е доста полезно подобрение в Google Play. Досега трябваше да се ровите допълнително, за да разберете повече информация за тези ключови аспекти от играта. Новата информация ще се показва под обичайната икона за рейтинг на мобилното приложение. 

 

Потребителите, които вече работят с Feature Ratings функцията могат и да добавят отделен коментар за Controls, Gameplay и Graphics освен общото си мнение за играта. Всяка една секция показва кръгла инфографика с максимална оценка от 5 за съответната категория извън останалите. Така много по-лесно ще можете да разбирате колко удобни са контролерите, колко добра е графиката и геймплея на желаната от вас игра още преди да я изтеглите.

 

Вижте как Google Play ще стане по-безопасен онлайн магазин за приложения