Социалната дистанция създаде доста ограничения в традиционното ежедневие, особено когато става въпрос за реални контакт с други хора. Най-безопасният вариант е да прибегнете до приложения за видеоконференция като бърз, удобен и сигурен начин за общуване по време на пандемията.

Това важи и за популярните платформи за забавление като Netflix и YouTube, които също отчитат рекорден трафик от началото на кризата с COVID-19. Потребителската база на Facebook надхвърля 2.7 млрд. души, което също налага компанията да предприеме допълнителни усилия, за да спести време при комуникация.

Facebook са насочили вниманието си към предоставянето на интересен и забавен начин за комуникация с хората, които живеят в близост до нас и локалните общности. Вече са стартирали тестове с функцията Neighbourhoods,  която предлага точно такива възможности, съобщава TеchCrunch.

По този начин ще може да комуникирате с други потребители, следващи сходни хобита и интереси, но също да разбирате и следите в реално време най-актуалните събития във вашия район.

 

 

За целта компанията предвижда добавянето на нова секция в потребителските профили на социалната мрежа. Първоначалната версия позиционира този раздел в менюто на приложението между иконите за достъп до Marketplace, Groups, Friends, Pages, Events и др. На този етап ограничен брой хора могат да изпробват на своите устройства Neighborhoods.

Aлгоритмите на Facebook ще следят мeстоположението, за да показват и препоръчват групи от общности, независимо къде се намирате. Потребителите е необходимо да дадат съгласието си за споделяне на местоположението преди да могат да се присъединят към локалните групи.

Компанията се надява интеграцията на Neighborhoods да стимулира потребителите да ъплоудват повече снимки и мултимедия, докато общуват от приложението. Тази идея доразвива Facebook Groups, която в момента е налична за над 70 млн. администратори на групи и модератори, които поддържат акаунтите.

Засега няма информация кога Facebook Neighboorhoods може да дебютира за всички потребителски профили. Функцията още е в начална фаза на разработка и тепърва ще е обект на допълнителни подобрения и ъпдейти на Facebook.

 

Още от Digital: Facebook започна да разпространява функция за изпращане на съобщения между Messenger и Instagram