Мicrosoft работят усилено, за да подобрят възможностите на Windows Defender. Това е предварително инсталирания антивирусен софтуер на компютрите с Windows 10. Компанията експериментира с няколко функции, които допълнително да ни предпазват от хакери и вируси в интернет. Членовете на Windows Defender програмата вече имат достъп до нов Sandbox Mode режим. Активирането му позволява на aнтивирусния инструмент да оперира самостоятелно от операционната система, което предлага допълнително ниво на защита. 

 

По този начин вируси или хакери не могат да се промъкнат незабелязано в устройството и да го инфектират със зловреден софтуер или да откраднат поверителна информация. Специалистите на Microsoft многократно са намеквали, че търсят ефективно решение, с което да не излагат на риск цялата система, докато потребителите работят с Windows Defender. Премиерата на новия Sandbox Mode режим ще попречи на хакери да използват този софтуер, за да установят контрол над компютрите, предаде TechRadar.

 

 

Тук е момента да отбележим, че подобни функционалности се поддържат и от другите популярни антивирусни програми. За да активирате Sandbox Mode трябва да стартирате Command Prompt като администратор и да въведете следната команда “setx /M MP_FORCE_USE_SANDBOX 1”. След което рестартирайте устройството. Интеграцията на тази полезна функция ще гарантира, че милионите потребители, които използват Windows 10 ще останат защитени срещу модерните заплахи в интернет.

 

Още от Digital: Как да защитим Windows 10 с парола