Всеки потребител знае, че е препоръчително първо да изберат "Еject" опцията от менюто на Windows преди сигурно да извадят USB устройство от компютъра. Със сигурност ви се е налагало много пъти да използвате класическата "Safely Remove Hardware" функционалност в операционната система. Microsoft планират да улеснят значително работата с USB флашките и дори обмислят да премахнат традиционната система за управлението им от следващата версия на Windows 10

 

Разработчиците вече имат достъп до функционалност, която позволява да премахнете външните устройства във всеки момент, когато желаете. Това подобрение е част от Windows 10 Version 1809, която от скоро е налична за тестове, съобщава SlashGear. За в бъдеще операционната система автоматично ще се погрижи за записа на информацията и ще премахне възможността данните да не бъдат запазени правилно на USB флашките, което респективно ще сложи край на гореспоменатия процес. 

 

В момента има две настройки на тази функционалност, като първата от тях е "Better Performance" и използва кеш файл, който трябва да се затвори преди да извадите устройството от USB порта. Следващата версия на операционната система по подразбиране ще активира т.нар. "Quick Removal", при която външното устройство е оптимизирано така, че да може да се премахне във всеки момент. Потребителите ще могат сами да избират коя от двете функции да използват.

 

Oще от Digital: Шест лесни настройки в Windows 10, които ще подобрят работата на компютъра ви