Потребителите днес използват предимно смартфоните си за достъп до актуална информация и любимото мултимедийно съдържание. Изразходването на месечния трафик на мобилен интернет е неприятна ситуация, която води или до бавна скорост или до допълнителни разходи. По този начин трябва да бъдем много внимателни, когато сърфираме в 3G и 4G мрежи. Най-добрият вариант е да изтегляме големи файлове и приложения, чрез Wi-Fi. 

 

Googlе вече са започнали тестове с нова функция в Google Play, която ще ни позволи да спестяваме от мобилен интернет, предаде DigitalTrends. Идеята на компанията е за в бъдеще да изтегляме приложения и игри само, когато се намираме в обхвата на Wi-Fi мрежи. Функцията ще спира инсталацията, когато не сте близо до публичен Wi-Fi и ще се стартират автоматично, когато отново се свържете към подобна мрежа. В момента тя е достъпна само за ограничен брой потребители.

 

Google Play вече е ви показва нов диалогов прозорец, когато се опитате да изтеглите мобилно приложения на смартфона. Потребителите ще могат да изберат от него новата функция, с която да извършват инсталацията само с Wi-Fi, без да изразходват мобилния си интернет. Припомняме ви, че сега това е възможно единствено за големи файлове. За в бъдеще ще можете да създавате списък с приложения, които ще се теглят само при Wi-Fi свързаност. Новата функция е доста полезно решение на проблема с недостатъния мобилен интернет.

 

Вижте девет начина за достъп до Google Play, ако приложението не работи